Početna
Utorak, 21.Svibnja 2024 (05:03:24) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Zijah Sokolović oduševio prepunu dvoranu porečkog kina

Kultura, 11.03.2004.
(Izvor:redakcija/dp)"Ispred sebe imaš državu. Ispred sebe imaš brak, ali u ogledalu imaš BUDALU!"

Kad dane provodimo u histeričnom ritmu, kad oni počinju, traju i završavaju silnim problemima i opterećenjima, doista moramo Bogu (ili onome u što već vjerujemo) zahvaliti na mogućnosti da malo više od dva sata sjedimo, smijemo se do suza, napeto prestajemo disati i frenetično plješćemo majstoru teatarskih dasaka koji nam sa njih pokušava objasniti kako, zašto i za što živimo ili trebamo živjeti, koliko smo sami sebi nevažni i koliko bismo si trebali biti važni, najvažniji.

Kad u naše malo misto "dođe teatar", obično je predstava po ostatku države već toliko puta odigrana da iz raznih foršpana, kritika i inih napisa doznamo sve o njoj. Međutim, ma koliko znali o ovoj predstavi, siguran sam da nas ne bi ništa manje oduševila sve da smo je već cijelu odgledali prije nekoliko dana ili tjedana.

Zijah Sokolović, sarajevski glumac-lutalica bez države, teatra i jezika, rođen je 1950. godine u Sarajevu. Sam je svoj pisac i glumac. O njemu je rečeno i napisano toliko toga da bi ovaj jedan uski novinski stupac na našem portalu bio dug ekrane i ekrane a da ne bismo rekli sve. Čovjek sa bezbroj glasova i izraza lica. Glumac koji nas unutar nekoliko sekundi može nasmijati do suza ali i natjerati da se duboko i ozbiljno zamislimo.

CABAres CABArei jest predstava koju svakako vrijedi pogledati. I opet.

Sljedeća kazališna izvedba u Poreču jest predstava "LUDE ŽENE", komedija Matka Elezovića koji igraju Helena Buljan i Jadranka Elezović. Zapišite datum: 25.04.2004. godine u 20:00 sati. Ulaznice po cijeni od 40,00 KN možete nabaviti u POU Poreč.


Mobilna verzija članka

Oglasi