Početna
Utorak, 21.Svibnja 2024 (05:13:59) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Sedam dana stvaranja u Atelieru

Kultura, 29.03.2004.
(Izvor:redakcija/ig/dp)U multimedijalnome klubu Atelier I od 2. do 10. travnja održat će se sedmodnevni festival stvaranja i angažiranog kulturnog događanja kojeg organiziraju četiri udruge Istarske Županije.

Kako saznajemo od Davida Belasa, svaka će se udruga baviti određenim segmentom kulture u širem smislu a festival je zamišljen kao multimedijalni višednevni stvaralački pogon i program.

U petak 2. travnja nakon službenog otvaranja u 19 sati, održat će se predavanje Ivone Orlić pod nazivom «Franci kao simbol Istarskog identiteta», a kao glazbeni gost prisutne zabaviti Franci Blašković i «Siekire» iz Rijeke. Dan kasnije održat će se prezentacija eksperimentalnog igranog filma Matije Debeljuha «LA cantina di ferro», a uživo zasvirati «Metamedia Jam Session. U nedjelju će mnoge razveseliti kabare Roberte Razzi s gostima Brankom Mrkušićem i Snješanom Bulić.

Ponedjeljak je rezerviran za predavanje Davora Šišovića i Igora Drandića na teme «Vodič kroz mitologiju Istre» te «Duša Istre», nakon čega će se projektirati film Udruge Zelena Istra.

U utorak će se održati javna tribina na temu «Nezavisna kulturna scena u Istri», srijedu biti večer istarske krijancije a u četvrtak cijeli niz događanja u kino dvorani.

Petak će pak biti rezerviran za prezentaciju radova proizašlih iz radionica, ali i za otvaranje izložbe grupe autora, te kratak kurs somelijerstva. Za kraj će u subotu 10. travnja uživo zasvirati «The groovesurfers-sax & percussion.

Potičući civilni sektor u smjeru kvalitetnijih promjena, ovaj će festival zaista obogatiti našu zajednicu, a prema najavama organizatora moga bi postati i tradicionalan u Gradu Poreču.


Mobilna verzija članka

Oglasi