Početna
Utorak, 21.Svibnja 2024 (06:40:50) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Val poskupljenja: FINA i Hrvatska pošta značajno povisile cijene

Hrvatska, 16.02.2022. (04:17)
Pixabay
Pixabay

Valu poskupljenja nema kraja, a među posljednjima u nizu svoje je cijene podignula i FINA, pa je naknada za plaćanje računa građanima skočila za 48 posto. Iako su minimalni i maksimalni iznosi naknada ostali nepromijenjeni, povećanje se odnosi na sve račune više od 259 kuna.

U FINA-i to pravdaju velikim padom prihoda jer „ljudi ne vole stajati u redu, već usluge vole obaviti iz svog naslonjača”.

-Mi građanima nudimo usluge i od toga živimo i plaćamo naše zaposlenike. Prema tome, nismo socijalna institucija, nismo u mogućnosti neodrživo držati cijene zato što sustav naprosto ne bi opstao, rekla je RTL-u Irena Svalina, direktorica Službe za komunikacije FINA-e.

I Hrvatska pošta je povisila cijene, pa za plaćanje računa od 400 kuna za koje je donedavno trebalo odvojiti 7,20 kuna sad treba odvojiti 11,44 kuna ili gotovo 60% više.

-Naknade su povećali još u srpnju, a što je prošlo ispod radara. No, s novom godinom gore su otišle i druge usluge, piše Index.

Iz Hrvatske pošte reagirali su rekavši da u slučaju radi o zlonamjernom i senzacionalističkom prikazivanju teme. -Korisnik koji plaća račun od 400 kuna od srpnja prošle godine platit će ukupno 411,44 kuna, dok je prije srpnja 2021. to iznosilo 407,20 kuna. Za korisnika je ukupni trošak tog računa porastao svega 1%, kažu u Hrvatskoj pošti, napominjući da se naknada ne naplaćuje za plaćanja prema njenim ugovornim partnerima.Mobilna verzija članka

Oglasi