Početna
Utorak, 21.Svibnja 2024 (05:33:31) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Javna akcija povodom Europskog dana zaštite žrtava kaznenih djela

Istra, 22.02.2022. (07:50)
Pixabay
Pixabay

U organizaciji Centra za građanske inicijative Poreč s predstavnicom Policijske uprave istarske u Puli, danas od 10 do 12 sati na pulskoj tržnici bit će održana javna akcija povodom Europskog dana zaštite žrtava kaznenih djela.

Prema smjernicama Europske komisije, na navedeni datum se u svim zemljama članicama Europske unije na prigodan način, kroz stručna i edukativna javna događanja, provodi senzibilizacija građanki i građana o problematici položaja žrtava kaznenih djela.

-Javnom akcijom želimo upoznati građane o sustavu podrške žrtvama i svjedocima u Istarskoj županiji te njihovim pravima. Zainteresirani će moći dobiti informacije o načinu prijave kaznenog djela, kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, kažu u CGI-ju i pozivaju građane da im se pridruže i upoznaju s programom i pravima koja mogu ostvariti: dobivanje osnovnih informacija i emocionalne potpore, psihološkog i pravnog savjetovanja, pratnje na sud i druge relevantne institucije te druge oblike usluga.Mobilna verzija članka

Oglasi