Početna
Srijeda, 12.Lipnja 2024 (19:51:30) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Za sredinu svibnja najavljen Plava Laguna Polumaraton u Poreču

Sport, 23.02.2022. (06:34)
Polumaraton u Poreču (Foto: Plava Laguna)
Polumaraton u Poreču (Foto: Plava Laguna)

Na Plava Laguna Polumaratonu 14. i 15. svibnja očekuje se oko tisuću ljubitelja trčanja, prije svega iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U subotu će se održati 4 km dug Family Run, utrka koju roditelji i djeca trče poznatom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. U subotu u poslijepodnevnim satima održat će se dječje utrke Kids Run posebno skrojene za zabavan ulazak u trkački svijet i koje su u potpunosti besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine starosti, kojima će biti prilagođene i udaljenosti koje se trče (od 400-1.800 m).

Polumaraton i utrka 10 K trčat će se u nedjelju. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium, preko Plave lagune do Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K, koja se trči od Hotela Parentium, preko Plave lagune do Poreča i natrag.

Za sudjelovanje u polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16 godina.

Prof. Goran Vrus u ime organizatora rekao je kako mu drago da nakon dvije godine pauze konačno imamo utrku u njenom punom obimu. -Riječ je o tradicionalnoj rekreativnoj utrci kojima se raduju ljubitelji trčanja iz ovog dijela Europe. Želimo i dalje zauzimati posebno mjesto na karti destinacija koje će ljubitelji trčanja obići u proljeće, kaže Vrus.Mobilna verzija članka

Oglasi