Početna
Srijeda, 12.Lipnja 2024 (21:16:03) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Učenici TOŠ “Bernardo Parentin” razgovarali o emocijama i mentalnom zdravlju

Poreština, 24.02.2022. (19:02)

U sklopu nedavnog 15. tjedna psihologije, učenici porečke Talijanske osnovne škole “Bernardo Parentin” sudjelovali su u radionicama posvećenim upoznavanju emocija i mentalnoj higijeni, odnosno vođenju brige o samome sebi. Ove aktualne i dobrodošle aktivnosti osmislio je i vodio psiholog njihove škole Goran Poropat, a teme koje je s djecom obrađivao, prilagodio je njihovom uzrastu. Mališani od 1. do 4. razreda su se, tako, posvetili emocijama, kako bi bolje upoznali vlastito emocionalno funkcioniranje, ali i ono svojih vršnjaka, roditelja i drugih ljudi. Imali su priliku kreativno se izražavati istražujući boje emocija i vrijednost prijateljstva, a sve to kroz upoznavanje emocija u odnosima. Njihov je rad bio usmjeren na dobre vršnjačke odnose, prepoznavanje emocija i usvajanje vještina njihovog kanaliziranja te na nenasilno rješavanje sukoba.

Polaznici viših razreda razgovarali su o mentalnom zdravlju mladih - kako mogu čuvati svoje mentalno zdravlje i činiti zdrave izbore tijekom rasta i razvoja, kako okolini dati do znanja da imaju teškoća te tko su stručnjaci koji se bave zaštitom mentalnog zdravlja i kada ih i zašto potražiti. Naglasak je stavljen na brigu mladih za sebe i važnost dobrih međuljudskih odnosa koji su zaštitni za djecu. A kako bi starijim učenicima sve bilo zanimljivije i dinamičnije, putem YouTube-a se radionice uključio popularni talijanski psiholog Luca Mazzucchelli, koji se profesionalno bavi međuljudskim odnosima.

- Djeca su izuzetno dobro prihvatila ovaj način rada, kao i ponuđene teme te se i ovog puta pokazalo koliko je usvajanje socio - emocionalnih vještina i znanja važno za dječji rast i razvoj, izvijestili su Zdravi grad Poreč i Goran Poropat.

Tjedan psihologije odvijao se ove godine od 14. do 20. veljače pod okriljem Hrvatskog psihološkog društva. Porečki psiholozi su bili uključeni u svih dosadašnjih 15 izdanja ove manifestacije te su i ovom prigodom osmislili zanimljiv program za sve sugrađane, čiji su dio bile i radionice u TOŠ “Bernardo Parentin”.Mobilna verzija članka

Oglasi