Početna
Utorak, 29.Studenog 2022 (06:21:32) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

 NJEMAČKE INOVACIJE ZA SVAKOGA / VAŠI OMILJENI MODELI SADA UZ BRZU ISPORUKU.

Judo: Tina Radić zlatna u Varšavi, Tihea Topolovec brončana

Sport, 27.02.2022. (18:28)
Tina Radić, zlatna na EP u Varšavi
Tina Radić, zlatna na EP u Varšavi

Odličan početak judaške sezone za hrvatske predstavnike nastavio se i u Varšavi. Na European Openu najuspješnije su bile Tina Radić (preko 78 kg), koja je osvojila zlatnu medalju, te Tihea Topolovec (do 57 kg), koja je završila natjecanje na 3. mjestu.

Radić je u prvom nastupu natjerala Litavku Jablonskyte na tri kazne i prošla u četvrtfinale, u kojem je Španjolku Bousbaa Dab svladala ipponom. U polufinalu je nadoknadila wazari prednost Turkinje Akbulut te ipponom prošla u finalnu borbu protiv Francuskinje Bastareaud.

Kroz cijelo finale Tina je imala dobar ritam, a zatim u drugoj minuti golden scorea uspjela uhvatiti Francuskinju u zahvat te ipponom osvojila zlatnu medalju.

U istoj je kategoriji nastupila i Helena Vuković, izgubivši u prvoj borbi od Japanke Hashiguchi, koju je u polufinalu pobijedila Francuskinja Bastareaud.

Tina Radić, zlatna na EP u Varšavi
Tihea Topolovec brončana

Povratnica nakon ozljeda, Tihea Topolovec, u Varšavi je pokazala da je na putu povratka u vrhunski judo. Nakon Poljakinje Skupien, slavila je protiv Španjolke Ruiz Muro, dok je u četvrtfinalu izgubila od Francuskinje Cabanne.

U repasažu je već u prvom napadu pokazala svu kvalitetu. Njemica Kempf se nije niti pošteno zagrijala, a već ju je Topolovec krasnim ipponom zaustavila na putu prema bronci i osigurala sebi mjesto u finalnom bloku. Tamo ju je čekala Talijanka Zuccaro, u potpuno drugačijoj borbi. Trajala je već četvrta minuta golden scorea, kada je Tihea upisala pobjednički wazari vrijedan brončane medalje.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium