Početna
Srijeda, 12.Lipnja 2024 (19:52:20) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Prva Full moon regata krstaša pulskog JK Delfin, prijave do 17. ožujka

Sport, 23.02.2022. (06:49)
Regata Pula-Unije prošle godine (Foto: JK Delfin)
Regata Pula-Unije prošle godine (Foto: JK Delfin)

Jedriličarski klub Delfin iz Pule najavljuje jedriličarski spektakl koji će se održati 18. ožujka 2022. godine sa startom iz Pule, jedrenjem oko Suska i ciljem u gradu Cresu. Već se prijavio tim MAXI jedrilice VOR 60 stopa iz Slovenije, a interes je, kažu organizatori, velik.

Regata krstaša Full Moon se vozi/notira po premjerima ORC, IRC, OPEN (racer, cruising, vintage - stariji od 35 godina), dvojac i posade.

-Želja nam je da od Full moon regate stvorimo međunarodno prepoznatljivu sportsku manifestaciju i to u rangu s regatom Rolex Middle Sea Race. Možda su to sada snovi, ali imamo kvalitetan tim ljudi u klubu koji se svakim danom povećava te je sve bogatiji potrebnim kompetencijama koje su temelj u daljnjim strateškim koracima da naš san postane realnost, da se o našoj regati i Puli čuje u svim jedriličarskim krugovima diljem svijeta, istaknula je Sanja Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

Popratni program pratit će osnovni tajming i program regate koja starta u petak, 18. ožujka u 18 sati sa zalaskom sunca i nastavlja regatavanjem pod mjesečinom. Ruta jedrenja je Pula - oko Suska s ciljem u gradu Cresu. Kulturno-umjetnički i zabavni glazbeni program planiran je za četvrtak, 17. i petak, 18. ožujka za sve sudionike regate i posjetitelje.

Kako je klubu namjera uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u more i jedrenje, organizirali su i kreativno umjetnički izazov "Pula pod jedrima by JK Delfin", kao dodatni program koji kreće s prvom regatom Full Moon i vrijedi za sve međunarodne regate koje JK Delfin organizira u 2022. godine sa startom u pulskom arhipelagu.

-Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i natjecateljski duh da poprate start, pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini postane jedan od nagrada jedriličarima na regatama. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnju, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši”, male i velike, te želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu, dodala je predsjednica JK Delfin.

Svi radovi će se javno objaviti i javno će se glasati za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave do 17. ožujka.Mobilna verzija članka

Oglasi