Početna
Srijeda, 12.Lipnja 2024 (21:40:08) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

37. Promohotel od 2. do 5. ožujka ponovno u porečkoj dvorani Žatika

Gospodarstvo, 26.02.2022. (08:57)
S najavne pressice ovogodišnjeg izdanja Promohotela
S najavne pressice ovogodišnjeg izdanja Promohotela

Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam – Promohotel održat će se u porečkoj dvorani Žatika od 2. do 5. ožujka. Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije, ova se popularna manifestacija u svom 37. izdanju vraća „uživo“ s više od 150 izlagača i suizlagača iz čitave Hrvatske te Italije, Slovenije i Njemačke. Na prostoru od 4.500 četvornih metara predstavljena će biti široka lepeza proizvoda za HoReCa (Hotel/Restoran/Cafe) sektor s više od 500 poznatih svjetskih brendova, zanimljivih za vlasnike i menadžere hotela, restorana, kafića, vila i kuća za odmor te privatne iznajmljivače, ali i „obična“ kućanstva. Osim toga, pripremljen je bogat program predavanja i edukacija. O svemu tome je bilo riječi na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su Promohotel predstavili njegova direktorica Ivana Štiković, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik.

Štiković je istaknula da su, uz dozvolu i suglasnost županijskog Stožera civilne zaštite, učinili sve da se sajam ne održi samo u virtualnom obliku, kako bi omogućili žive susrete, razmjene iskustava i poslovne kontakte, koji su nezamjenjivi. Informirala je i o izuzetno velikom interesu izlagača za sudjelovanje te činjenici da zbog epidemioloških mjesta i jedne dvorane manje nisu mogli prihvatiti sve prijave.

- PromoHotel organiziramo s ciljem približavanja svjetskih ugostiteljskih i turističkih trendova turističkim djelatnicima, ali i svim našim sugrađanima i drugim posjetiteljima te kako bismo doprinijeli promociji i razvoju našeg grada, Istarske županije, Republike Hrvatske i šire regije. U izuzetno sadržajnom edukativnom programu pripremili smo i drugu konferenciju PromoForum koja se bavi aktualnom problematikom radne snage, ključne za uspješno poslovanje u turizmu, te naglašava važnost edukacije i razvoja ljudskih potencijala. U prvom danu, odmah nakon otvorenja, Ministarstvo turizma i sporta će predstaviti svoje aktivnosti i programe, a uslijedit će panel na glavnu temu, s posebnim osvrtom na zapošljavanje osjetljivih skupina. Drugi je dan namijenjen široj publici, s vrhunskim predavačima Marinelom Dropulić Ružić, Sašom Tenodijem i Vedranom Sorićem te predavanjima interaktivne prirode o osobnom razvoju, prevladavanju prepreka u komunikaciji i aktiviranju prodajnog mindseta. Nakon konferencije, posljednja dva dana, slijede stručna predavanja, među kojima edukativni dio namijenjen turističkim zajednicama te, u organizaciji porečke Turističke zajednice, za obiteljski smještaj. Tu je i HGK - Županijska komora Pula koja sa svojom strukovnom grupom organizira besplatna predavanja o digitalnim tehnologijama u hotelijerstvu, kazala je Štiković.

Gradonačelnik Peršurić je poručio da je izuzetno zadovoljan što se PromoHotel vraća u dvoranu Žatika te da će ga Grad Poreč i u budućnosti podržavati

-PromoHotel je, na neki način, sinonim za grad Poreč. On je utkao put svim drugim sajmovima, sportskim i drugim velikim manifestacijama u našem gradu te pokazao da Poreč ima kapacitet za organizaciju takvih događaja. Tako veliki odaziv izlagača u ovim „on-line“ vremenima svjedoči o važnosti direktnog kontakta među ljudima i poslovnim partnerima. Posebno zahvaljujemo obitelji Štiković i tvrtci Studio 053 koja se kontinuirano trudi našem turističkom sektoru približiti sve aktualne novitete, zaključio je.

Direktor TZ-a Velenik je također potvrdio podršku ovom sajmu koji, osim značajnih noviteta za turizam, pruža mogućnost edukacije za privatne iznajmljivače koji mogu doznati kako svoje kapacitete najkvalitetnije plasirati na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. Velenik je rekao i da je broj sudionika na edukaciji, nažalost, ograničen, a interes izuzetno velik. Zainteresirane je dodatno privukla i činjenica da će imati prigodu dobiti niz informacija od predstavnika Ministarstva turizma. Što se nadolazeće sezone, ali i predsezone tiče, rekao je da su rezervacije dobre i da se nada da će situacija u Ukrajini neće to poremetiti.

Otvorenje PromoHotela zakazano je u utorak, 2. ožujka, u 12 sati. Ulaz je besplatan, uz obaveznu prijavu na www.promohotel.hr, gdje je moguće pronaći detaljan program i niz drugih informacija o sajmu. Obavezna je COVID potvrda i pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera, a za one koji potvrdu nemaju omogućeno je testiranje na samom ulazu.Mobilna verzija članka

Oglasi