Početna
Srijeda, 12.Lipnja 2024 (21:14:00) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Poreč: Neformalno otvoreni novouređena plaža i dječje igralište Materada sjever – Sv. Martin

Poreština, 26.02.2022. (12:26)

Napisala i snimila Kristina Flegar

U prisutstvu predstavnika Grada Poreča, porečke Turističke zajednice, Mjesnog odbora Veli Maj i Društva Naša djeca te projektanata i izvođača radova, ali ponajprije grupice djece i njihovih roditelja, jučer su neformalno otvoreni novouređena plaža i dječje igralište na području Materada sjever – Sv. Martin.

Gradonačelnik Loris Peršurić je podsjetio da su ovo područje postepeno uređivali posljednjih nekoliko godina, poštujući njegov prirodni izgled i oplemenjujući ga novim sadržajima, bez „betoniziranja“ i drastičnih intervencija u prostoru, a sve u suradnji s MO-om. Tako su postavljena nova igrala za djecu, među kojima i klackalica za djecu s teškoćama u razvoju, klupa za dojenje i previjanje (u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo), zatim klupe, „stijena“ za penjanje i druge penjalice na pješčanom terenu, jedra za hlad, uređeno je igralište za odbojku na pijesku, fitness i zona za grillanje te sanitarni čvor.

- S uređenjem su ovo područje sve više počeli posjećivati i naši sugrađani, a i gosti koji u velikom broju za svoj smještaj biraju upravo ovaj dio grada. Vjerujem da će ovo igralište postati popularno i jednako dobro prihvaćeno kao i ono na Gradskom kupalištu. Zahvaljujem svima koji su se Gradu Poreču pridružili u ostvarenju ovog projekta. A to su Ministarstvo turizma i sporta, koje nam je slijedom natječaja dodijelilo bespovratnih 400 tisuća kuna, zatim Turistička zajednica koja je gotovo 300 tisuća investirala u suvremen sanitarni čvor i popratnu infrastrukturu, Društvo Naša djeca čiji su mališani, volonteri i djelatnici prekrasno oslikali objekt sanitarnog čvora, zatim Mjesni odbor, gradski djelatnici, projektantice, izvođači radova i svi drugi koji su doprinijeli ovom lijepom ostvarenju. Preostaje nam samo da istim tempom nastavimo uvoditi takve dobrodošle novine u naš grad, rekao je gradonačelnik, najavljujući svečano otvorenje ovog prostora s druženjem za sve građane, koje će s MO-om organizirati pred Uskrs, „kad bude ljepše vrijeme i puno više djece na igralištu“.

Direktor TZ-a Nenad Velenik se prisjetio kritika od prije šest ili sedam godina da u ovaj dio grada, u kojemu je puno iznajmljivača privatnog smještaja, TZ ne ulaže sredstva u ,primjerice, uređenje plaža i parkova. Napomenuo je da se od tada situacija promijenila te da su sudjelovali u više projekata za poboljšanje uvjeta boravka gostiju u destinaciji, ali, što im je također izuzetno važno, za dobrobit Poreča i svih njegovih stanovnika. Istaknuo je da ga raduje dobra suradnja s Gradom i najavio da će tako i nastaviti.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi